AMV Contest

AMV

Tijdens TomoCon 2018 wordt er door Anime Music Video Nederland een AMV competitie gehouden op de main stage.

De competitie: Zondag (tijd T.B.D.)

Voorbeschouwing: Zaterdagnacht

Voor deelname kun je je AMV mailen naar: amv@gamerooms.nl.

De deadline hiervoor is zaterdag 31 maart om 23:59.

Hieronder staan de regelsgraag

AMV Regels

TomoCon 2018 – 7 en 8 April 2018 – Oss

Mail: amv@gamerooms.nl

Speciale Categorie:

Speciaal voor het jubileum van tomocon geven wij een extra prijs uit aan de amv waarvan wij als jury vinden dat die het beste een link legt tussen heden en verleden. Dit kan bijvoorbeeld door een timeskip of flashbacks.

Regels

 1. Als Video codecs/formats mag je de volgende gebruiken: H.264 (MP4 gebruikt dit normaliter), Xvid of WMV. Wil je een andere codec gebruiken neem dan contact met ons op.
 2. Als Audio formats/codecs mag je de volgende gebruiken: MP3, AAC, PCM, AC3. Wil je een andere codec gebruiken neem dan contact met ons op.
 3. Source materials: Animes, Visual Novels, Mangas, Japanese spellen zijn toegestaan.
 4. Non-competing entries (Een amv insturen zonder aanwezig te zijn op de compo zelf) zijn toegestaan, maar maken geen kans op een prijs. Non-competing AMV’s zullen wel getoond worden op de conventie.
 5. De minimum resolutie is 640×480, het maximale is 1920×1080.
 6. Minimum lengte van de AMV is 1 minuut met een maximum van 4 minuten.
 7. Wanneer een AMV voorzien is van subtitels of fansubs kan deze geweigerd worden voor deelname aan de competitie.
 8. Beeldmerken zijn niet toegestaan (dit bijvoorbeeld van websites als kissanime of Japanse tv-zenders als TV Tokyo).
 9. Zorg ervoor dat de AMV over een goede geluidskwaliteit beschikt (minimaal 192 kbps bij MP3’s).
 10. Maximale bestandsgrootte is 600 MB.
 11. De leeftijdslimiet voor de AMV Competitie is 3+. Zorg er bij het inleveren van je video voor dat deze geschikt is voor deze leeftijdsgroep (denk hierbij aan Gore/Nudity).
 12. Een AMV moet voor 80% uit Animes, Visual Novels, Mangas, Japanse Games bestaan. Bij een AMV mag ander materiaal gebruikt worden (bijvoorbeeld afkomstig uit Westerse Games) zolang hij voor 80% bestaat uit Animes, Visual Novels, Mangas, Japanse games.
 13. Zorg ervoor dat je de audio van je AMV afmixt tot -3DB, dit voorkomt “clipping” van het geluid.
 14. Een AMV dient ten allen tijden voorzien te zijn van credits (anime/ander bronmateriaal, muziek).Credits mogen maximaal 10 seconden duren en dienen minimaal de volgende punten te vermelden: naam anime, naam nummer.
 15. De organisatie levert zelf een intro aan voor de AMV’s (naam editor + naam AMV).
 16. Remakes/remasters zijn toegestaan zolang ze genoeg verschillen van de originele versie. Stuur hiervoor het origineel ook mee zodat de jury hierover kan beslissen.
 17. Een remake/remasters moet minstens rond de 75% aan nieuw materiaal bezitten om mee te mogen doen.
 18. Het is niet toegestaan editing werk van andere editors te gebruiken. Mochten wij naderhand erachter komen dat dit alsnog gebeurt is dan wordt je per direct gediskwalificeerd.
 19. Een uitzondering hiervoor zijn bijvoorbeeld FREE masks van Youtube, deze mag je altijd gebruiken. (Hierbij bedoelen we masks die gratis te downloaden zijn en waar je toestemming voor hebt, niet masks uit de serie Free.)
 20. Je AMV moet speciaal voor deze competitie gemaakt zijn, het is niet toegestaan AMVs die al eerder op een conventie getoond zijn of op bijvoorbeeld Youtube staan in te sturen.
 21. Je moet aanwezig zijn op de competitie om je prijs te kunnen ontvangen. Bij afwezigheid tijdens de uitreiking wordt je automatisch gediskwalificeerd en verschuift de prijs naar de volgende in de rankings.
 22. Collaboraties en MEPs zijn toegestaan. Hierbij moet minstens 1 lid aanwezig zijn, vermeld de naam van dit lid bij het inschrijven. Er is geen limiet aan hoeveel mensen mee mogen doen bij een collaboratie. Er is wel maar 1 prijs voor de video dus je zult moeten delen.

Deadline inzending AMV:

Zaterdag 31 Maart 2018 23:59

Jurering

De jurering zal uit 2 gedeeltes bestaan:

Pre-Judging: Dit wordt gedaan door een groep editors die gekozen worden door de organisators van deze competitie. De top 3 video’s zullen een vermelding krijgen en de beste krijgt een prijs. De beste video wordt na afloop helemaal getoond. Hier komt ook de winnaar van de categorie-prijs uit voort (zie hierboven).

Editor judging: Iedere editor die meedoet aan de competitie en aanwezig is krijgt de kans mee te doen als live judge, hierover zullen we via de mail meer informatie verstrekken. Hierbij wordt alleen de beste video vertoond/vermeld en deze persoon krijgt ook een prijs. Op het moment zijn we mogelijkheden aan het bekijken om het publiek hier ook in mee te laten stemmen, daarover volgt meer informatie als wij hier meer zekerheid over hebben.

Tips and Tricks

Lengte van video: Je mag een video maken van 1 tot 4 minuten, maar ons advies is om onder de 3 minuten te blijven. Hierboven kan je video snel langdradig worden.

Stuur je video op tijd op! Als je hem vroeg opstuurt (minstens een paar weken van tevoren) kunnen we kijken of de video goed afgespeeld kan worden en of de video voldoet aan alle eisen. Wacht dus niet tot de deadline met het opsturen van je video. (Then again, wij zijn zelf ook editors en weten dat jullie dat toch wel gaan doen.)

Hoe stuur ik mijn amv op? Stuur je AMV op naar: amv@gamerooms.nl Voor het toesturen van de AMV is gebruik maken van We-transfer aangeraden. Zorg ervoor dat je jouw AMV een duidelijke naam geeft. Bijvoorbeeld: Ploxyporn_No_Editz_Noncompeting.mp4 Of: Ploxyporn_Why_Are_You_Reading_This_Entire_Title_Please_Stop_Competing.mp4 (Competing of Non-competing maakt het makkelijker voor onze administratie.)

Zet in deze email de volgende punten:

Onderwerp mail: TomoCon AMV 2018

Naam van Videomateriaal (sources, anime, game etc.).

Audio (Muziek, voice acting uit game etc.)

Je volledige naam (voor en achternaam)

Nickname.

Screenname (Deze wordt tijdens de conventie op het scherm getoond)

Competing of Non-Competing? (Als je niet aanwezig bent kun je als Non-Competing meedoen.) Wanneer de editor niet aanwezig is, wordt jouw amv als non-competing beschouwd. Overige vragen/opmerkingen kun je ook stellen of toesturen via een aparte mail naar amv@gamerooms.nl.