FAQ

Wanneer ontvang ik mijn ticket?

Alle tickets worden direct na aankoop verstuurd naar je mailadres. Heb je na 30 minuten nog steeds geen tickets, neem dan contact op met yourticketprovider: 030-2040258

Ik heb een ticket besteld, maar ben deze kwijt?

Ga naar httpss://www.yourticketprovider.nl/ticketopvragen of bel 030-2040258

Wanneer rijden de bussen van station Oss centraal naar TomoCon 2018 en weer terug?

De bus rijdt op de volgende tijden:

Zaterdag:

09:00 tot 13:00

18:00 tot 22:00

Zondag:

09:00 tot 12:00

16:00 tot 18:00

Mis de bus niet en kom ruim op tijd. Bij voorkeur 1 uur vantevoren.

Kan ik met de bus naar het Tomo Hotel?

Helaas niet. Het hotel ligt op ongeveer 15 minuten lopen van de eventlocatie.

Kan ik met de bus naar de Tomo Camping?

Ja zeker! De camping ligt op het evenemententerrein.

Is elk ticket inclusief busvervoer?

De bus is gratis voor elke bezoeker van TomoCon 2018. Ook als je bijvoorbeeld je ticket nog moet kopen aan de kassa (indien niet uitverkocht…)

Heb ik altijd toegang tot het nachtprogramma?

Jazeker!

Je zaterdag ticket is op zaterdag geldig van 10:00 tot 00:00
Je zondag ticket is op zondag geldig van 10:00 tot 17:30
Het nachtprogramma is van zaterdag 21:00 tot zondag 09:00. Het maakt niet uit of je een zondag- of zaterdagticket hebt, beide tickets zijn geldig voor het nachtprogramma. Je mag dus ook zaterdag om 21:00u komen met je zondagticket en de hele nacht en dag blijven!

Ik heb een vraag over de camping?

Kijk voor de veel gestelde vragen over de camping op www.tomocon.nl/faq-camping/ of voor algemene informatie over de camping op www.tomocon.nl/tomo-camping-2018/

Ik heb de tickets ontvangen, maar ik kan ze niet openen?

Waarschijnlijk gebruik je een Android telefoon of een Apple product. We weten niet precies hoe het zit, maar soms komt het voor dat op deze producten de bijlages van de ticketmail niet te openen zijn. Als je dezelfde mail opent op een Windows-pc, werkt het wel!

Is er een garderobe tijdens TomoCon 2018?

Ja, er is een betaalde garderobe. Deze kost €2,- per afgegeven stuk. De garderobe vindt je naast de dealertent. Het gebruik is niet verplicht. De garderobe is open op zaterdag van 10:00 tot 22:00 en op zondag van 10:00 tot 17:30.

Hoe boek ik een hotelkamer?

Deze zijn te boeken http://hotel-berghem.eu/. De kamers kosten 55 euro per nacht voor 2 personen. Op een kamer mag je met maximaal 2 personen verblijven. De kamerprijs is exclusief 3 euro toeristenbelasting en exclusief ontbijt. Je kunt ontbijten op TomoCon bij Osaka Cooking of in het hotel. Beide mogelijkheden zijn tegen betaling.

Hoe kom ik op Tomocon 2018?

We raden je aan om de trein te nemen naar Oss Centraal en vanaf daar met onze shuttlebus door te reizen naar de locatie. De busreis duurt ongeveer 10 minuten.

Uiteraard kun je ook met eigen vervoer komen, maar houd rekening met volle parkeerplaatsen. Het advies is om te parkeren op Oss Centraal en de gratis shuttlebus te nemen.

Ik heb de shuttlebus gemist of ben bang dat ik deze ga missen.

Zorg er voor dat je ruim voor de opgegeven uiterste vertrektijd op Station Oss bent. Bijvoorbeeld 1 uur voor de deadline. We proberen iedereen op tijd op TomoCon 2018 te krijgen, maar we zijn daar bij onder andere afhankelijk van het verkeer en hoe snel mensen in en uit de bus gaan.

Als je later dan de uiterste vertrektijd aankomt op Station Oss, dan heb je de mogelijkheid om een taxi te bestellen via 0412-623351. De kosten bedragen ongeveer 15 euro per rit. Lopen kan natuurlijk ook. Dit is een stevige wandeling van ongeveer 45 minuten.

Korte samenvatting: kom ruim op tijd indien je gebruik maakt van de shuttleservice.

Ik heb teveel tickets ontvangen?

In zeer zeldzame gevallen kan het zijn dat ons ticketsysteem één of enkele tickets te veel stuurt. Als je zo’n geluksvogel bent: het ticket werkt en je mag deze houden en gebruiken om iemand extra mee te nemen.

Kan ik een besteld ticket annuleren?

Je kunt bestellingen tot 24 uur na aankoop annuleren. Annuleren na 15-01-2018 is niet meer mogelijk. Houd er rekening mee dat de administratiekosten voor de annulering euro 8,45 bedragen en dat dit vooraf betaald moet worden.

Ik heb per ongeluk een kaart besteld voor zaterdag, maar ik wilde er een voor zondag (of andersom).

Wij verwerken op jaarbasis vele duizenden tickets en reserveringen. Het kost ons te veel tijd om reeds gemaakte reserveringen te wijzigen of om te boeken. Wijzigingen op tickets kunnen enkel tot 6 weken voor aanvang van het event per e-mail worden doorgegeven. Deze verzoeken worden alleen in behandeling genomen indien de vraag is verzonden vanaf het exacte mailadres dat is opgegeven bij het bestellen. Houd er rekening mee dat de administratiekosten voor de wijziging euro 8,45 bedragen en dat dit vooraf betaald moet worden.

Ik kan niet (meer) komen, maar ik heb wel al tickets.

Uiteraard vinden we dit erg vervelend voor je en we hopen dat je toch nog een mogelijkheid hebt om te komen. We geven helaas geen geld, tegoedbonnen of tickets voor andere evenementen terug voor niet gebruikte tickets. Maak er iemand anders blij mee of verkoop ze door aan je vrienden. Tickets voor Tomocon 2018 staan niet op naam, dus je mag ze gewoon doorverkopen. Mits je dezelfde prijs vraagt als je er voor betaalt hebt.

Hoe herken ik medewerkers van Tomocon?

Shirts

De gele shirts worden gedragen door de gophers (vrijwilligers) van Stichting Tomo. Zij hebben uiteenlopende taken, zoals tickets scannen, bezoekersinformatie enzovoorts. De rode shirts worden gedragen door de ‘core staff’. Zij zijn leidinggevend over de gophers. Gophers zijn de eerste aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen.

Waar en wanneer vindt Tomocon 2018 plaats?
TomoCon 2018 vindt plaats op zaterdag 7 april 2018 van 10:00 uur tot 00.00 uur en op zondag 8 april 2018 van 00:00 tot 17:30 uur in de Berchplaets in Berghem (Oss). Er is een nachtprogramma in de nacht van zaterdag op zondag.

Hoe kan ik meedoen aan het nachtprogramma?

Iedereen met een zaterdag- en / of zondagticket heeft toegang tot het nachtprogramma vanaf zaterdag 21:00 tot zondag 09:00. Dus je kunt gewoon met je zondagticket het hele nachtprogramma meedoen!

Waar kan ik parkeren?
Parkeren kan op locatie bij de Berchplaets. Hier zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Indien deze toch onverhoopt vol zijn, kun je parkeren op Oss Centraal en daar de shuttlebus nemen naar Tomocon 2018

Is een aanmelding voor een workshop of lecture verplicht?
Nee, alle workshops en lectures hebben een vrije inloop.

Ik heb mijn ticket binnen gekregen via de mail. Kan ik de barcode via mijn smartphone laten scannen?
Op onze tickets staat vermeld dat toegang alleen mogelijk is met een papieren ticket. Sinds kort hebben we nieuwe scanners die ook vanaf mobiel kunnen scannen. Maarrrrr……: alleen met scherm op maximale helderheid, geen gebogen scherm, geen barsten.

Scannen vanaf mobiel kost meer tijd dan vanaf papier. Help de andere bezoekers door ze korter te laten wachten en print je ticket indien je daar de mogelijkheid toe hebt!

Je hebt dus geen recht op toegang indien je binnen wil met een bankafschrift, betalingsbewijs, screenshot, bevestigingsmail etc. etc.

Zijn er kleedkamers aanwezig?

In tegenstelling tot voorgaande edities bieden we helaas geen kleedkamers meer aan. Er werd te weinig gebruik van gemaakt en degene die de kleedkamers gebruikten, konden deze niet netjes en schade vrij houden. Er is een invalidetoilet in het gebouw. Deze kun je gebruiken als omkleedruimte.

Mag ik eigen consumpties meenemen
Je mag geen zelf meegebrachte consumpties mee naar binnen nemen. Er zijn voldoende horecapunten tijdens Tomocon 2018.

Indien je toch zelf meegebrachte consumpties nuttigt op het festivalterrein, is dit een overtreding van de huisregels. Bij overtreding van de huisregels kun je verwijderd worden zonder enige vorm van restitutie. Er vindt tassencontrole plaats. Behalve op consumpties, wordt er ook gecontroleerd op glaswerk en scherpe voorwerpen.

Mag ik een tas meenemen?
Ja dat mag.

Ik wil als journalist naar Tomocon komen. Hoe meld ik me aan?
Pers kan zich aanmelden via door een mail te sturen naar mark@tomocon.nl Doe dit uiterlijk 3 weken voorafgaand aan het event.

Ik ben jonger dan 13 jaar, mag ik naar Tomocon?
Natuurlijk, iedereen is welkom! Maar als je jonger bent dan 13, moet je vergezeld worden door een volwassene en toestemming hebben van je ouder of voogd.

Kan ik bij TomoCon pinnen?
Ja, dat hebben we geregeld. Bij de kassa kun je pinnen. Op het festivalterrein betaal je alle hapjes en drankjes cash. Geld opnemen kan bij de Rabobank automaat aan de zijkant van het gebouw. Hier moet je wel voor omlopen, omdat de automaat buiten het festivalterrein ligt. Bij de dealerroom verschilt het per dealer of zij wel of geen pin-automaat hebben.

Mag ik tijdens de conventie een cosplay wapen meenemen?
Regels zijn als volgt. Wapens mogen mits:

1) Nep en als zodanig herkenbaar.
2) Niet gevaarlijk/hinderlijk zijn voor andere bezoekers.
3) Deze niet van harde materialen gemaakt zijn.

Lees hier ook over bij onze huisregels.

Kan ik Tomocon bezoeken met een rolstoel?
Ja, dit is mogelijk. Alle ruimtes zijn met een rolstoel toegankelijk. De eerste en tweede verdieping is met de lift bereikbaar. Houd rekening dat de dealerroom een hoge opstap heeft die je niet zelfstandig met de rolstoel kan nemen. Het buitenterrein is grotendeels gras en onverhard. Dit kun je niet volledig bezoeken in een rolstoel.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat.
Stuur dan een mail via het contact formulier of via info@tomocon.nl.