TomoTaste

TomoTaste is op zowel zaterdag 13 als zondag 14 april en is GRATIS toegankelijk met je Tomocon ticket. TomoTaste is hét Japanse live cooking event!

Wie zijn er aanwezig?

Honkies
Shots en schaafijs
Osaka Bubble Tea
S’j crepe
Seikatsu
van Dijk Horeca

Honkies

Honkies komt weer naar TomoCon! Honkies verkoopt enkel veganistische (en veelal glutenvrije) gerechten. Uit ervaring kunnen we zeggen dat deze echt HEERLIJK (met hoofdletters!) zijn. Je moet dit echt geproefd hebben! Omdat alles op bestelling wordt gemaakt, kan de wachttijd soms oplopen, maar dit is het wachten waard! Denk aan Japanse wraps, noodle schotels, diverse rijstgerechten met (vega) kip en nog heel veel meer. Zorg dat je flinke honger hebt, want eigenlijk zou je deze mogelijkheid moeten aangrijpen om hun hele kaart te proeven!

Shots en schaafijs

De naam van eigenaresse Beppie klinkt misschien niet heel Japans, maar zij maakt echt heerlijk authentiek Japans schaafijs. Met diverse toppings wordt dit schaafijs een kleurrijk geheel. Een van onze vrijwilligers maakte tijdens TomoFair Nijmegen de veelzeggende opmerking “dit is serieus veel beter dan ik in al mijn reizen in Japan geproeft heb!”. Behalve het authentieke schaafijs dat voor je neus gecrusht wordt, verkoopt ze ook verschillende alcoholvrije Japanse cocktails.

Osaka Bubble Tea

Jullie kennen Osaka natuurlijk van de gerechten die hij serveert op TomoFair. Deze keer gooit hij het over een andere boeg. In het hoofdgebouw (plattegrond nr. 1.3) maakt hij zeer veel verschillende soorten bubble tea! Meloen, mango, aardbei of iets anders heerlijk exotisch. Het is allemaal aanwezig!

S’j crepe

Weer een nieuwkomer op TomoTaste. S’j crepe maakt echte zoete Japanse crepe’s zoals je ze kent uit Osaka. Chefkok Satoshi Nakao heeft jaren gewerkt bij een banketbakkerij in Osaka, vervolgens voor zichzelf begonnen in Parijs en nu sinds enige jaren in Duitsland. S’j crepe is nu voor de tweede keer te vinden in NL op TomoCon 2019!

Seikatsu

Ze zijn natuurlijk al bekend van hun winkeltje tijdens de tomo events, maar hun komst naar de afgelopen TomoFairs smaakte letterlijk naar meer! Jullie wens gaat in vervulling, want Seikatsu catering komt ook naar TomoCon 2019! Ze verkopen heerlijke verse noodles. Behalve dat deze zeer kunstzinnig zijn opgemaakt, smaken deze noodles ook nog eens heerlijk. Alle verschillende noodle gerechten worden geserveerd met echt uit Japan geïmporteerde sauzen en kruidenmixen. Je weet niet wat je proeft! Heerlijk verse bereide groenten en het lekkerste gemarineerde vlees. Als je in de rij staat te wachten, krijg je het water in je mond van de heerlijke geuren!

van Dijk Horeca

Als je geen Japans lust, maar wel zin hebt in een lekkere hap of iets te drinken! Barman Alwin van Dijk en zijn crew zorgen voor friet en snacks vanuit een frietkraam. Ook kun je hier Westerse frisdrank kopen en een broodje ham of kaas.

1458631_1499118053642003_589783942007374927_n